zondag 26 oktober 2014

Krimpenerwaard in beweging

Op zaterdag 13 september organiseerde de Rabobank de 3e edite van Krimpenerwaard in beweging. Dit is een fietstocht speciaal voor verenigingen, stichtingen en scholen die op deze manier niet alleen een gezellige dag beleven maar ook nog een bedrag voor hun vereniging kunnen verdienen.

 

Dit jaar zijn er dertien enthousiaste fietsers die voor onze vereniging meereden. Wij gingen van start bij het pand van de Rabobank in Lekkerkerk.


De eerste etappe van onze fietstocht ging door Lekkerkerk naar de Lekdijk richting Krimpen aan de Lek. Halverwege de Lekdijk ligt de Eendenkooi Schuwacht. Dit was de eerste stempelpost. Tevens was hier de mogelijkheid om het bezoekerscentrum te bezichtigen. Op deze website kunt u meer bijzonderheden lezen over de eendenkooi - http://nieko.home.xs4all.nl/bakkersw.htm

 
 

Wij vervolgden onze tocht richting Krimpen aan de Lek, waar op het feestterrein van het 950 jarig bestaan van Krimpen aan de Lek, de volgende stempelpost was geplaatst. Hier ontvingen wij ons tweede stempel. Hierna fietsten wij door Krimpen aan de Lek naar de Surfplas, langs de Golfbaan,  naar de Lekdijk.

 
 
Wij vervolgen onze fietstocht langs de Lekdijk naar Krimpen aan den IJssel. Via de IJsseldijk komen wij bij de Algerabrug waar in de jaren tachtig een atoombunker is gebouwd. Deze bunker is nog volledig ingericht en operationeel. Deze bunker is gebouwd als onderdeel van een verdedigingsplan voor bruggen en sluizen bij een dreigende atoomoorlog. Hieronder een paar foto's van deze bunker. Wie het interessant vindt en er meer over wil weten. Op deze website staat een uitgebreide uitleg en een aantal mooie foto's van het interieur. http://krimpen-aan-den-ijssel.serc.nl/geschiedenis-krimpen-aan-den-ijssel/atoombunker-krimpen-aan-den-ijssel/
 
 
 
 
De volgende stempelpost was bij het Streekmuseum Krimpenerwaard, enkele honderden meters verderop. De fietstocht is gehouden op Open Monumentendag, dus waren er bij het Streekmuseum diverse kraampjs met streekproducten en brocante. Er was muziek, oude ambachten etc. Wij hebben hier onze boterhammetjes op zitten eten en een jonge deerne probeerde er nog met onze Havencommissaris vandoor te gaan. Gelukkig hebben enkele van onze leden dit kunnen verhinderen.
Het streekmuseum is beslist de moeite van een bezoekje waard. Zie de website voor meer informatie: http://streekmuseumkrimpenerwaard.nl/museumbezoek/
 
 
 
 
 
 
 
ZOEKPLAATJE
 
Op onderstaande foto van de vrijwilligers van het Streekmuseum staat een van onze leden verdekt opgesteld.
 

De volgende stempelpost is bij het filiaal van de Rabobank bij winkelcentrum De Korf alwaar wij
ons vierde stempel in ontvangst namen.
 
 
 
Wij vervolgen onze fietstocht in de richting van Ouderkerk aan den IJssel door de weilanden, via Boer Bas door de Kerkweg naar de Dorpsstraat, naar het pand van de Historsche Vereniging waar zich de vijfde stempelpost bevond. Hier zijn vele foto's te bezichtingen van het oude Ouderkerk. Ook veel  informatie over het praalgraf in de NH Dorpskerk waar nazaten van Prins Maurits zijn bijgezet. Zie ook de website: http://www.hvouderkerck.nl/
 
 
De volgende stempelpost is bij het bezoekerscentrum in het Loetbos waar een leuke zomermarkt aan de gang is met veel kraampjes en muziek. Er zijn optredens van diverse Shantykoren. Ook onze leden Jan Blom en Kees Uithol hebben hier opgetreden. Wij hebben hier van de muziek zitten genieten onder het genot van een kop koffie, biertje, wijntje etc. en een lekker zonnetje.
 
 
 
 
 
 
Op naar de finish. De laatste post bij de Rabobank in Lekkerkerk. Na het in het ontvangst nemen van de laatste stempel leveren wij onze kaarten in en gaan op weg naar het clubhuis.  Hier hebben wij met z'n allen van een heerlijke chineese maatltijd genoten en deze mooie dag gezellig afgesloten.
 
 
 
 
 

 
Wij hopen dat dit stukje de mensen zo enthousiast maakt, dat wij volgend jaar niet met dertien mensen gaan fietsen, maar misschien wel met dertig mensen.
Buiten de dertien deelnemers heeft ook nog een vrijwilliger van een stempelost ervoor gekozen om onze vereniging te steunen. Dit heeft onze vereniging het mooie bedrag van  €  80,-- opgebracht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten