donderdag 7 augustus 2014

Werkzaamheden aan de steiger op 6 augustus 2014

De loopbrug van de kantine liep bij hoog water al enige tijd klem op de ijzeren plaat op de steiger.
De U-bint onder de loopbrug kwam dan klem tegen de plat te zitten en tilde deze soms wel 30 cm omhoog om dan weer met een luide knal los te schieten. Dit kon een gevaarlijke situatie opleveren als je in het donker op de haven kwam en er geen erg in had.

 
 
Wim Oskam en Janus Brussee hebben daarom een stalen strip op de Ijzeren plaat gelast zodat de U-bint van de loopbrug bij hoogwater soepel op de plaat kan schuiven.
 
 

Ook hebben we weer een strook van de tranenplaat op toegangsbrug moeten slijpen. Door zettingen in het dijklichaam na de recente dijkverzwaring wordt het dijklichaam langzaam in de richting van de Lek geduwd waardoor de toegangsbrug langzaam naar de steigers wordt geduwd.
 
 
 
Wij hebben deze camaliteit gemeld bij het Hoogheemraadschap die er in eerste instantie niet veel mee gedaan heeft. Toen er echter aan de binnenzijde van de dijk een grote scheur ontstond die zo diep was dat een bezemsteel er bijna in verdween, schrokken ze wakker.
 
Het gevolg is dat de scheur aan de binnenzijde van de dijk ondertussen gerepareerd is maar aan het verschuiven van onze toegangsbrug is tot op heden nog niets gedaan.
 
 
 
Wij hebben hier enige tijd geleden wel met een medewerker van het Hoogheemraadschap over gesproken en deze is ook naar de situatie komen kijken, maar ondanks toezeggingen van zijn kant nog geen reactie.
 
 
Wordt vervolgd.
 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten